Pe plan cultural, începutul anului 2019 aduce nenumărate piese de teatru puse în scenă după opere celebre scrise de autori deopotrivă români și străini. Asistentul tău personal în concierge este la dispoziția ta și te ajută cu cele mai bune rezervări. Consiergo recomandă următoarele piese de teatru pentru primăvara aceasta.

Pescărușul – Anton Pavlovici Cehov – Unteatru

Spectacolul care a fost pus în scenă pentru prima oară în 1896 este în prezent jucat pe scena Unteatru. Acesta a primit cinci nominalizări UNITER 2019 pentru „Cel mai bun spectacol”, „Cei mai buni actori în roluri secundare” și „Cei mai buni actori în roluri principale”. „Sper ca această versiune să fie ultima și, deși nu vom putea dezlega misterul care face ca o poveste ce sfârșește în moarte violentă să fie catalogată de Cehov drept „comedie”, am încredere că împreună vom (re)descoperi paradoxul că în teatru singura permanență e starea de schimbare continuă. Dacă acceptăm că nicio concluzie nu e defintivă, putem porni în căutare”, a spus regizorul Andrei Șerban despre piesa de teatru Pescărușul.

Pădurea spânzuraților – Liviu Rebreanu – TNB

Cel mai solicitat spectacol de anul acesta este cu siguranță Pădurea spânzuraților. Așa cum afirmă jurnalista Marina Constantinescu, “Pădurea spânzuraţilor, în regia lui Radu Afrim, de la TNB, nu numai că aduce textul lui Liviu Rebreanu în actualitate şi nu numai că face uz de cele mai noi mijloace estetice ale teatrului contemporan, dar face legătura cu situaţia politică din România, cu cea europeană în întregul ei, poate chiar mondială, adresând o întrebare valabilă pentru toată lumea astăzi: ”Unde / Încotro mergem?”. Nominalizat la patru premii UNITER, spectacolul „Pădurea spânzuraților” trebuie neapărat văzut.

Zbor deasupra unui cuib de cuci – Dale Wasserman – Teatrul Metropolis

Pus în scenă de regizorul Victor Ioan Frunză, spectacolul Zbor deasupra unui cuib de cuci „își păstrează pe deplin forța și frumusețea, îmbibându-se în același timp de seva unei noi epoci, despre problemele căreia vorbește subtil, căutând în permanență straturile mai profunde. Iar marea problemă pe care o pune spectacolul lui Victor Ioan Frunză este cea a libertății… desigur, și a cenzurii, dar într-o formă mult mai subtilă și mai nuanțată decât cea din perioada comunistă” spune criticul Monica Andronescu.

Richard al III-lea – William Shakespeare – Teatrul Bulandra

Marius Manole va fi în rolul principal al piesei de teatru Richard al III-lea, care va fi pusă în scenă de către regizorul Andrei Șerban, din luna martie, la Teatrul Bulandra. „Richard 3 este un rol de maturitate, un rol de profunzime, un personaj care amestecă slăbiciunea şi brutalitatea, un personaj care ştie a dansa pe muzica uneltirilor, calomniilor, gândului ascuns, un personaj creat parcă pentru un actor cu nesfârşite valenţe interpretative, aşa cum este Marius cel de azi” afirmă fondatorul LiterNet, Răzvan Penescu.