Finalul de an este bogat în evenimente culturale minunate, pe care nu le poți rata.

De la cele mai așteptate piese de teatru, la spectacole muzicale sau Concerte de Crăciun, iată recomandările Consiergo!

Te poți baza pe asistentul tău personal pentru rezervarea celor mai bune locuri!

Ne găsești la 0737 410 000.

Call us on +40 737 410 000

Nabucco

Opera Națională București 15 decembrie, ora 18:30

Spectacolul Nabucco de Giuseppe Verdi este una dintre cele mai longevive creații din istoria ONB. Pentru această producție, regretatul regizor Hero Lupescu a reușit să ofere o personalitate aparte Corului, transformându-l într-un singur personaj, la fel cum era perceput rolul său în teatrul antic.

Spărgătorul de Nuci
Opera Națională București 29, 30 decembrie, ora 18:30

Faimoasa lucrare a lui Piotr Ilici Ceaikovski a avut premiera internațională pe 6 Decembrie 1892 la Teatrul Mariinsky. Acum se află în adaptarea regizorală si coregrafică a lui Oleg Danovski Jr, iar scenografia a fost realizată de către Andreea Koch. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.

Concert de Crăciun
Opera Națională București
27 decembrie, ora 18:30

Dirijorul Tiberiu Soare și Maestrul de cor Daniel Jinga pun în scenă un spectacol de neuitat, pentru întreaga familie. În spectacol îi regăsim pe Mihai Irimia, Liviu Indricău sau Andrei Lazăr. Concertul se va bucura de participarea Orchestrei și Corului Operei Naționale București.

Dineu cu proști
Teatrul Național București, Sala Mare 24, 25 noiembrie, ora 20:00

Dincolo de situaţiile ce provoacă râsul, de dialogurile explozive şi de mişcările comice, piesei nu-i lipseşte consistenţa psihologică. Francis Veber are marele talent de a scrie fabule bine împănate cu lovituri de teatru. Râsul provocat de acest vodevil este imposibil de oprit. O piesă de Francis Veber. în regia lui Ion Caramitru.

Coriolanus
Teatrul Bulandra 18, 19, 21 decembrie, ora 18:00
„Coriolanus” este o megaproducţie îndelung aşteptată care redeschide apetitul pentru magia, consistenţa şi impactul teatrului ca „oglindă a vieţii”; un spectacol care revitaliează peisajul teatral conferindu-i un plus de fermitate, personalitate, măreţie şi catarsis.  (Răzvana Niță)

Pe lacul auriu


Teatrul Bulandra 25 noiembrie, ora 19:00

Spectacol de Ernest Thomson, adaptare de Dinu Cernescu – Sala Toma Caragiu. “Spectacolul nostru se vrea o oază de zâmbete, de dragoste și de liniște într-o lume anormală care ne înconjoară. În final cred că toți am dori să rămânem acolo, pe malul lacului auriu.“ (Dinu Cernescu)

Republica Melania
Teatrul Odeon  1 decembrie, ora 19:30

Spectacolul de Irina Nechit, în regia lui Gelu Colceag, cu Rodica Mandache, este o întâlnire cu un personaj, cu o lume şi cu sentimente adunate ca într-o bocceluţă brodată cu flori. Spectacolul îţi dă sentimentul de intimitate cu un text-metaforă, ale cărui sensuri depăşesc evidenţa extrapolării personajului la ţara de provenienţă.

Fugarii
Teatrul Odeon 2 decembrie, ora 19:00

O adaptare după A P Cehov în regia lui Alexandru Dabija. Această nouă producţie în care spiritul ludic al regizorului Alexandru Dabija întâlnește fantezia cehoviană are la bază povestiri ale marelui scriitor rus. Decorul îi aparține scenografului Helmut Stürmer, iar costumele Cezarinei Iulia Popescu.

Scrisori de pe front
Teatrul Foarte Mic

28 noiembrie, 1 decembrie, ora 19:00

Spectacolul își propune o viziune foarte simplă asupra evenimentului Marii Uniri, ce pune accent pe oamenii simpli, pe anonimii care au luptat în Marele Război. Scenariul se bazeză pe scrisori autentice trimise între cei de pe front și familiile lor, cât și pe notele de război ale Slt. Ioan R. Marinescu.

Aglaja


Teatrul Foarte Mic
24 noiembrie, ora 19:00
Aglaja – regia și coregrafia Stefan Lupu,  este un spectacol de teatru care proiectează destinul unei familii de artiști de circ. Este o adaptare a celor două romane „De ce fierbe copilul în mămăligă” și „Raftul cu ultimele suflări” scrise de autoarea de origine română, Aglaja Veteranyi. Spectacolul conține proiecții video care aproape că transformă gândurile Aglajei într-un film.

Familia Fără Zahăr
Teatrul Foarte Mic

30 noiembrie, ora 18:30
Coproducție cu Centrul de Teatru Educațional REPLIKA, spectacolul în regia lui Radu Apostol surprinde vocile celor care nu se regăsesc în formate prestabilite și tipare moștenite. Spectacolul modelează percepția asupra înțelegerii familiei, ca o construcție fluidă, în care apartenența se scrie continuu și raportările se schimbă în funcție de variabile imprevizibile.

O scrisoare pierdută
Teatrul de Comedie – ultima reprezentație

1 decembrie, ora 18:00
Regizorul Alexandru Dabija recreează galeria de personaje caragialeşti prezentându-le aşa cum ar putea fi/sunt astăzi: dezgolite, scheletice, în plină putrefacţie morală şi spirituală. Lumea “Scrisorii” văzută de Al. Dabija este una subterană, în care lumina doar mijeşte şi în care politicienii, politrucii și trepădușii de partid îşi bânguie mesajele populiste cu ajutorul cărora își câștigă dintotdeauna puterea.

Wish – Say – Get
Dorința dumneavoastră este prioritatea noastră!
Tot ce trebuie să faceți este să ne contactați și să ne spuneți de ce aveți nevoie. De restul ne ocupăm noi!

129451