Actrita Rodica Mandache impartaseste, exclusiv pentru dumneavoastra, recomandarile toamnei, alese din inima si cu ochi critic de aceasta pretioasa doamna a teatrului romanesc. 

1 Secretul Doctorului Honigberger Don Giovani de Wolfgang Amadeus Mozart Eine Kleine Nachtmusik – Gigi Caciuleanu
La Teatrul Metropolis mergeti, dar nu alergati, zburati… sa vedeti “Secretul Doctorului Honigberger” de Mircea Eliade. Veti face o calatorie fantastica, miraculoasa, stranie, bizara intr-un Bucuresti dintre cele doua razboaie mondiale, un Bucuresti prafos, fierbinte, cu ascunzisuri, cu senzualitati periculoase, in care regizorul Dragos Golgotiu si-a dat masura dupa ultimul spectacol, mai mult decat reusit, “Kafka 5 vise” de la Teatrul Odeon, unde o sa vedeti ce n-ati mai vazut. (Si tot la Metropolis, doua spectacole semnate Victor Ioan Frunza, care-n ultima vreme face minuni cu o trupa tanara de aur si argint.) 17, 31 octombrie; ora 19.00 la Teatrul Metropolis. La Teatrul Metropolis mergeti, dar nu alergati, zburati… sa vedeti “Secretul Doctorului Honigberger” de Mircea Eliade. Veti face o calatorie fantastica, miraculoasa, stranie, bizara intr-un Bucuresti dintre cele doua razboaie mondiale, un Bucuresti prafos, fierbinte, cu ascunzisuri, cu senzualitati periculoase, in care regizorul Dragos Golgotiu si-a dat masura dupa ultimul spectacol, mai mult decat reusit, “Kafka 5 vise” de la Teatrul Odeon, unde o sa vedeti ce n-ati mai vazut. (Si tot la Metropolis, doua spectacole semnate Victor Ioan Frunza, care-n ultima vreme face minuni cu o trupa tanara de aur si argint.) 17, 31 octombrie; ora 19.00 la Teatrul Metropolis. La Teatrul Metropolis mergeti, dar nu alergati, zburati… sa vedeti “Secretul Doctorului Honigberger” de Mircea Eliade. Veti face o calatorie fantastica, miraculoasa, stranie, bizara intr-un Bucuresti dintre cele doua razboaie mondiale, un Bucuresti prafos, fierbinte, cu ascunzisuri, cu senzualitati periculoase, in care regizorul Dragos Golgotiu si-a dat masura dupa ultimul spectacol, mai mult decat reusit, “Kafka 5 vise” de la Teatrul Odeon, unde o sa vedeti ce n-ati mai vazut. (Si tot la Metropolis, doua spectacole semnate Victor Ioan Frunza, care-n ultima vreme face minuni cu o trupa tanara de aur si argint.) 17, 31 octombrie; ora 19.00 la Teatrul Metropolis.
Karamazovii, Teatrul Micr Un minut de dans sau UF – TragiComedy de Gigi Caciuleanu Jurnalul lui Robinson Crusoe
Spectacol de referinta pentru teatru, pentru viata, pentru suflet. Desi e un spectacol grav, abia astept sa-l mai vad o data. Ce poate salva sufletul omului in marea cumpana dintre lumi? Exista Dumnezeu? Exista libertate? Adevar? Scriitura de un crestinism profund. Este ultimul roman al lui Dostoievski, cu dureroasa intrebare: Exista oare Dumnezeu? Cei cinci Karamazovi suntem noi in fel si chip. Regizorul Nona Ciobanu, reaparut in peisajul teatrului bucurestean este ca un dar in aceasta toamna plesuva. Mihai Ralea face un rol fabulos si foarte multi, adica toti actorii din spectacol, fac roluri minunate. Veti vedea actori tineri care va vor schimba cliseul: Unde sunt actorii de altadata? 12, 13 octombrie; ora 18.30 la Teatrul Mic. Gigi Caciuleanu. Acest diamant care circula modest in viata noastra de fiecare zi si ne imbolnaveste de stralucire. Orice face se transforma in aur, cel putin pentru mine. Muzica este a lui Rodion Scedrin si spectacolul este dedicat memoriei Maiei Plisetkaia. Tragic-comedy se va numi acest spectacol cu 12 balerini si o soprana (Oana Berelc). 29 octombrie; ora 18.30 la Opera Nationala Bucuresti. Teatrul Odeon propune un spectacol foarte frumos dupa Insula de Gellu Naum, in regia lui Mihai Maniutiu si cu muzica Adei Milea. E un spectacol sprintar si profund, distins si jucaus, frumos si curajos. Trupa tanara in frunte cu Mihai Smarandache cel talentat, Paula Niculita – o revelatie, Antoaneta Zaharia, Marius Damian, Ioan Batinas. Se danseaza si se canta ca pe Broadway, splendide decoruri care se armonizeaza perfect cu sala Majestic, cea mai frumoasa sala din Bucuresti. 24 octombrie; ora 18.00 si 25 octombrie; ora 19.00 la Teatrul Odeon.