Îndeamnă-i să creeze și să îmbine utilul cu plăcutul! Vacanța de vară reprezintă o perioadă de relaxare pentru copii, dar mai important de atât, înseamnă un timp extrem de prețios ce poate fi investit în activități dintre cele mai creative, care să-i dezvolte.

Încurajează-i să se implice fie singuri, fie împreună cu tine, în activități zilnice în București sau în tabere în țară, unde pot lua parte la proiecte care să le capteze toată atenția și care să le ofere satisfacția unui lucru modelat cu propriile lor puteri.

Te invităm să consulți câteva recomandări pentru perioada ce urmează.

Call us on +40 737 410 000

Email us at: newsletter@consiergo.ro

Joaca este treabă serioasă!

Acesta este sloganul Eematico, o organizație care deschide drumul spre inovație a programelor educaționale, printr-o abordare proprie menită să dezvolte abilitățile de viață pentru secolul XXI. Totul se realizează prin învățare experiențială, bazată pe joacă, procesul fundamental de învățare. Copiii iau parte la activități tematice și tabere cum ar fi „Skylab Mission 3019”, desfășurată de mai multe ori pe perioada verii, care îi invită pe copii să creeze un habitat unde oamenii pot supraviețui, prin descoperirea condițiilor și resurselor noii lumi și prin găsirea unor soluții creative la problemele pe care le vor întâmpina împreună pe parcursul proiectului. Totul se desfășoară sub atenția unor traineri profesioniști, dornici de dezvoltare și foarte pasionați.

Dezvoltare prin muzică

Până la 10 ani, copiii au o capacitate de asimilare a informației extrem de mare, creierul lor fiind mult mai activ decât cel al adulților. Mozartinno propune dezvoltarea inteligenței muzicale într-un mediu fără constrângeri, cu ajutorul unor materiale didactice prietenoase și potrivite pentru fiecare etapă de învățare și dezvoltare muzicală și creativă. Aici copiii sunt implicați în activități creative prin care învață să cânte la pian, la chitară și la alte instrumente și participă la concerte, expoziții, petreceri și tabere de creație. Lecțiile sunt individualizate în funcție de temperamentul și aptitudinile fiecărui cursant, iar copiii vor deveni familiari cu instrumentele muzicale și vor fi introduși plăcut în lumea muzicală.

Intră în jocul binar!

Copiii sunt nedezlipiți de telefoane, tablete și calculatoare, așa că o idee ingenioasă pe perioada verii ar putea fi reprezentată de înscrierea la o școală de IT, pentru a-i îndrepta spre un mod de a fructifica timpul petrecut pe diferite dispozitive. Activitățile realizate în cadrul unei astfel de instituții vor avea un impact pozitiv asupra viitorului lor. Copiii vor învăța cum să abordeze logic problemele și cum să-și imbunătățească abilitățile de rezolvare a acestora. De asemenea, aceștia vor îmbina învățatul și joaca și vor putea acumula informații prețioase într-un mod mai distractiv. Câteva școli care se dedică dezvoltării copiilor în domeniile de  IT și robotică sunt: Step It AcademyLogiscool și Inventika Place.

Echilibru și flexibilitate

Oferă-le șansa de a învăța să-și păstreze echilibrul, să fie mai flexibili și în același timp să-și crească rezistența fizică. Dacă sunt atrași de cățărări, cursurile din domeniul acesta dezvoltă psihicul și puterea de concentrare. De asemenea, cursurile se desfășoară pe grupuri, copiii putând interacționa cu alți cursanți, dezvoltându-și capacitățile de socializare și totodată devenind mai responsabili. Copiii pot escalada pereți special amenajați, echipați în funcție de gradul de dificultate al fiecărui traseu. Trei dintre sălile disponibile în București sunt Vertical Spirit, Carpatic și Fabrica de cățărat.

Minte sănătoasă în corp sănătos

Fie că este vorba de fotbal, arte marțiale, tenis, dans sportiv sau balet, sportul este un pion esențial în dezvoltarea fizică și psihică a copiilor. Pe lângă efortul pe care îl depun și care le modelează aspectul fizic, sportul îi disciplinează prin faptul că urmează un program strict, fiind coordonați de profesioniști din domeniu. În București, câteva exemple de cluburi unde copiii pot practica sporturi sunt: Clubul de dans sportiv PhoenixBalet Studio GiulianaWu Tao Kung FuACS Dinamo și Tennis Hero. Antrenamentele se desfășoară pe perioada verii pentru cei doritori de mișcare. De asemenea, Golf Room este deschis în fiecare zi pentru iubitorii acestui sport.

Teatru și ateliere de creație

Teatrul Țăndărică pregătește spectacole de teatru de păpuși pentru toate vârstele în fiecare săptămână. De la piese pentru copii ca „Albă ca zăpada”, „Cei trei purceluși”, „Croitorașul cel viteaz” sau „Micul prinț” la spectacole adaptate după Shakespeare, la care pot merge și adulții, ca „Regele moare” sau „Visul unei nopți de vară”, teatrul de păpuși Țăndărică este o alegere excelentă pentru o seară de cultură. De asemenea, pe lângă piesele jucate, există teatre care-i implică pe cei mici în ateliere de creație interactive. Câteva exemple sunt: Teatrul Arabela BucureștiTeatrul Excelsior și Teatrul Hopa-Tropa.

Wish – Say – Get
Dorința ta este prioritatea noastră!
Tot ce trebuie să faci este să ne contactezi și să ne spui de ce ai nevoie.

De restul ne ocupăm noi!