Stim ce gandesti: un concierge este un lux pentru persoanele care stau la hoteluri de cinci stele si iau masa la restaurante cu stele Michelin.

Dar daca iti spunem ca serviciile de concierge ar putea fi un beneficiu pentru angajatii din compania ta? Si nu doar pentru top manageri. Concierge-ul poate deservi toate nivelurile unei organizatii si aproape in orice mediu de lucru.

Cel mai probabil, vei avea mai multe intrebari: Ce este un serviciu de concierge pentru angajati? Ce companii pot oferi servicii de concierge angajatilor lor? Ce servicii ofera? Si, suna grozav pentru angajati, dar ce beneficii au angajatorii oferind acest serviciu?

Ce este un serviciu de concierge pentru angajati?

Serviciile de concierge oferite angajatilor sunt un beneficiu finantat de angajator si care reduce presiunea de pe umerii angajatilor prin preluarea si rezolvarea cererilor personale si de familie zilnice, consumatoare de timp si nervi; salveaza timp pentru ei si familie; le rezolva solicitari mai putin uzuale, avand acces la specialisti si furnizori testati, de calitate, in conditii de siguranta.

Ce companii ar putea beneficia de servicii de concierge?

Intreprinderile mici sau corporatiile mari beneficiaza de aceste servicii, deoarece ele permit angajatilor sa se concentreze pe sarcini care sunt productive, lasand sarcinile personale si de familie, consumatoare de timp, sa fie rezolvate de serviciul de concierge cu care angajatorul colaboreaza. Companiile ofera servicii de concierge pentru a imbunatati starea de sanatate si pentru a reduce stresul angajatilor.

Organizatii care doresc sa ofere sprijin angajatilor care lucreaza de acasa si cele care se concentreaza pe bunastarea angajatilor si pe echilibrul vietii personale cu cea profesionala. Organizatii care au nevoie de beneficii alternative la cele actuale care nu isi mai gasesc utilitatea in contextul pandemiei (mersul la sala de sport sau masajul la birou). Organizatii  concentrate pe strategiile de recrutare si retentie.

Companiile de administrare a proprietatilor imobiliare pot oferi serviciile de concierge pentru chiriasii lor, pentru a adauga valoare proprietatilor lor si pentru a-si spori atractivitatea la inchiriere sau vanzare.

Spitalele, centrele medicale si clinicile de sanatate apeleaza in lume la serviciile de concierge astfel incat personalul medical sa poata beneficia de sprijin atunci cand are ture lungi si obositoare. La randul lor, pacientii pot avea cerinte cat sunt internati sau pot cere sprijin pentru familia lor in timp ce se afla in spital.

Ce servicii de concierge sunt oferite angajatilor?

De la instalatori, electricieni, reparatii aer conditionat sau mici reparatii in locuinte, curatenie, servicii de mutare, de livrare si servicii auto „door to door”, service, spalatorie auto pana la cautarea de informatii diverse, transferuri auto in siguranta, recomandari si bilete pentru evenimente sportive si culturale, rezervare restaurante.

De la acces la experti educationali pentru selectarea scolilor pana la gasirea profesorilor potriviti pentru stiinta, matematica, pian, dans, actorie, limbi straine si alte hobby-uri ale copiilor. De la sugestii personalizate pentru timp liber, activitati culturale, sportive sau creative pana la recomandare psihologi pentru copii sau bone.

De la livrare de produse alimentare si medicamente pentru varstnicii din familie, pana la recrutarea personalului de ingrijire la domiciliu.

Angajatorul acopera costul concierge-ului in timp ce angajatii sunt responsabili pentru cheltuielile reale cu serviciile solicitate (de exemplu: reparatia masinii sau lectia de matematica a copilului). Implementarea este extrem de simpla prin intermediul aplicatiei mobile de conciege si a unui call center dedicat.

Toata lumea are nevoie de o mana de ajutor uneori. Deoarece nimeni nu este scutit de la a se simti stresat, coplesit sau depasit. Iar o companie de concierge este un integrator de astfel de servicii oferite angajatilor, o solutie practica pentru a-ti mentine angajatii fericiti si concentrati la locul de munca. Pentru ca atunci cand angajatii se simt mai bine, ei muncesc mai bine.

Cu o experienta de 10 ani si mii de clienti si solicitari rezolvate, CONSIERGO este singura companie full-service de tip concierge din Romania, cu un portofoliu impresionant de clienti si furnizori de top din toate domeniile: Business & Personal, Lifestyle & Wellness, Casa & Administrativ, Recomandari Medicale, Turism & Evenimente.

Pentru angajatii companiilor, Consiergo ofera EmployeeCare, un produs cu activitati de concierge din categoriile: Casa si Familie, Copii si Educatie, Ingrijire varstnici.

 

Vizualizeaza articolul pe HR Partner