INTERVIURILE CONSIERGO: Ambasadorul Frantei in Romania : Vara, toata Franta este frumoasa

Interviul Consiergo: Ambasadorul Frantei in Romania : Vara, toata Franta este frumoasa

Consiergo: Ce locuri, evenimente sau festivaluri din Franta ne-ati putea recomanda?
E.S. Francois Saint-Paul: Pot sa va recomand festivaluri precum cel de teatru de la Avignon, dar si festivalul de arta lirica Choregies din Orange, care are loc in august. De asemenea, pot sa va recomand si Parisul in august, este foarte frumos si alte regiuni din Franta – Lyon, zona de Vest. Cred ca vara toata Franta este frumoasa.
Consiergo: Sunt locuri in Romania care v-au impresionat si pe care le puteti recomanda persoanelor de origine franceza care vin aici?
E.S. Francois Saint-Paul: As vrea, in primul rand, sa recomand Bucurestiul. De asemenea, toata Transilvania este extraordinara, am vazut Sibiul, Brasovul, Clujul, Timisoara si am fost si la malul marii, dar pot sa recomand si un loc pe care nu l-am vazut inca si mi-as dori sa o fac – Maramures.
Consiergo:Sunt festivaluri la care ati participat si care v-au placut in Romania?
E.S. Francois Saint-Paul: Am vazut festivalul de jazz de la Bucuresti si am fost la Sibiu pentru festivalul teatrului si am fost foarte impresionat, de exemplu, de faptul ca festivalul de la Sibiu este al treilea cel mai mare din Europa dupa Avignon si Edingbourough. Nu este suficient de mult promovat, din pacate.
Consiergo: Ce ati putea recomanda unui francez care se muta in Romania?
E.S. Francois Saint-Paul: Romannia este o tara foarte deschisa. Oamenii se pot adapta usor aici.