Interviul Consiergo – Victoria Dicu

“Teatrul nu este numai o arta, este o poarta spre alta lume – iti deschide mintea si sufletul deopotriva!” ne povesteste tanara actrita

Victoria Dicu este Actrita la Teatrul National “I. L. Caragiale”  Bucuresti din 2007 si Fondator si Profesor a “Victoria Art” – Scoala de Arta din 2012 http://victoria-art.ro/ si s-a format la ASCENDIS (companie de training, teambuilding si consultanta in domeniul dezvoltarii organizationale).

Consiergo: Care sunt spectacolele tale de suflet sau care te-au marcat profesional?
Victoria: Cu fiecare spectacol experienta este mai valoroasa. Si o simpla trecere prin scena ma face sa aflu lucruri noi despre mine. De suflet imi sunt toate, caci in fiecare este o parte a sufletului meu.

Consiergo: Pentru ca tu ai o scoala de actorie, de formare pentru adulti si copii, le vorbesti des celorlalti despre ce inseamna actoria. Cum te-a pregatit pe tine teatrul pentru viata?
Victoria: (ne spune zambind si ferm) Aducandu-mi aminte ca totul este Aici si Acum!

Consiergo: Care este ultima ta premiera?
Victoria: „Eden”, cu premiera in 15 martie 2016, este o productie a Teatrului National ”I. L. Caragiale” din Bucuresti (prin Centrul de Cercetare Teatrala Ion Sava) in colaborare cu UNATC si Ambasada Irlandei in Romania.

Consiergo: De ce este special acest spectacol si care este motivul pentru care ar trebui sa venim sa-l vedem?

Victoria: Este un spectacol despre viata, despre franturi de viata in care sigur va veti regasi. Ca intr-un puzzle al iluziilor – cuplul Breda si Billy – cauta oriunde in alta parte decat in ei insisi. Se „zbat” in ziua lui Azi pentru a se dezamagi in cea a lui Maine, evitand cu tarie pe cea a lui Ieri. Este un spectacol al gandurilor spuse, neauzite de partener, dar avand ca martor drag – publicul. O destainuire calda si sincera, o tragi-comedie cu gust dulce-amar ca al cireselor de vara, iar urmatoarea reprezentatie are loc pe 10 aprilie de la ora 20.00.

Consiergo: Ce spectacole ai putea recomanda clientilor Consiergo?
Victoria: Din fericire exista spectacole bune si „vazubile” in Bucuresti. Dintre cele in care joc, pentru ca despre ele va pot vorbi in cunostinta de cauza, recomand: „Obiceiuri necurate”– regia: Mihai Constantin – la Teatrul Bulandra, Sala Izvor; „Allegro, ma non troppo” – regia: Razvan Popa; „Vizita batranei doamne” – regia: Alexander Morfov; „Toti fiii mei” si „Barfe, zvonuri si minciuni” – regia: Ion Caramitru; „Scrisoarea” – regia: Horatiu Malaele; „Butoiul cu pulbere” – regia: Felix Alexa si evident „Eden” – regia: Cristina Giurgea, cele din urma fiind productii ale Teatrului National. Cel mai mult va recomand sa veniti la teatru!