Interviu gastronomic: Chef Andrei Tamas, bucatar-sef al Ambasadei Frantei in Romania

Interviu gastronomic: Chef Andrei Tamas, bucatar-sef al Ambasadei Frantei in Romania

Consiergo: Ne puteti recomanda delicatese culinare frantuzesti pe care le putem gasi in Romania preparate ca in Franta?
Chef Andrei Tamas: Retetele nu mai sunt un secret astazi, datorita internetului. Calitatea produselor e foarte importanta pentru rezultatul final, dar in egala masura e si modul de preparare si aici apar diferentele intre felurile de mancare. Pot spune ca un restaurant care acorda respectul cuvenit preparatelor este “The Gallery” din complexul Pescariu. Chef Cristian Carnu a lucrat cu mari bucatari francezi si este foarte talentat.
Consiergo: Ce ar trebui sa nu rateze din punct de vedere culinar turistii care viziteaza Franta?
Chef Andrei Tamas: Sigur nu ar trebui ratate branzeturile frantuzesti. Ar fi pacat sa nu gusti din multitudinea de sortimente pe care le au. Si in zonele de mare, pestele! In Franta, pestele este foarte proaspat si foarte bine preparat. Ar fi o pierdere sa vizitezi Franta si sa nu incerci fois gras si vinurile de acolo.
Consiergo: La conferintele Ambasadei Frantei ati folosit si produse romanesti. Ce preparate romanesti ati putea recomanda turistilor francezi?
Chef Andrei Tamas: Da, folosesc o branza de capra facuta undeva la Cluj care ma multumeste mult comparativ cu o branza frantuzeasca. Cine ajunge in zona Buzaului ar fi pacat sa nu caute celebrii carnati de Plescoi. Pe partea de gastronomie, desi este una mai bruta, avem produse de calitate. Dovleacul care se gaseste la noi, toamna, esteextraordinar. Legumele pe care le putem lua direct de la producatori sunt de o foarte buna calitate.