Esential Cultural

In articolele ce urmeaza Consiergo si-a propus sa recomande cateva dintre spectacolele si concertele ce vor avea loc in Romania, insa si un interviu scurt cu o actrita tanara si talentata care vorbeste despre arta si spectacole. Pentru evenimente reusite si seri memorabile, Consiergo vine in ajutor.

Echipa Consiergo

 

Interviu Victoria Dicu

“Teatrul nu este numai o arta, este o poarta spre alta lume – iti deschide mintea si sufletul deopotriva!” ne povesteste tanara actrita

Victoria Dicu este Actrita la Teatrul National “I. L. Caragiale”  Bucuresti din 2007 si Fondator si Profesor a “Victoria Art” – Scoala de Arta din 2012 http://victoria-art.ro/ si s-a format la ASCENDIS (companie de training, teambuilding si consultanta in domeniul dezvoltarii organizationale).

 

Consiergo: Care sunt spectacolele tale de suflet sau care te-au marcat profesional?
Victoria: Cu fiecare spectacol experienta este mai valoroasa. Si o simpla trecere prin scena ma face sa aflu lucruri noi despre mine. De suflet imi sunt toate, caci in  fiecare este o parte a sufletului meu.

 

Consiergo: Pentru ca tu ai o scoala de actorie, de formare pentru adulti si copii, le vorbesti des celorlalti despre ce inseamna actoria. Cum te-a pregatit pe tine teatrul pentru viata?
Victoria: (ne spune zambind si ferm) Aducandu-mi aminte ca totul este Aici si Acum!

Consiergo: Care este ultima ta premiera?
Victoria: „Eden”, cu premiera in 15 martie 2016, este o productie a Teatrului National ”I. L. Caragiale” din Bucuresti (prin Centrul de Cercetare Teatrala Ion Sava) in colaborare cu UNATC si Ambasada Irlandei in Romania.

Consiergo: De ce este special acest spectacol si care este motivul pentru care ar trebui sa venim sa-l vedem?

Victoria: Este un spectacol despre viata, despre franturi de viata in care sigur va veti regasi. Ca intr-un puzzle al iluziilor – cuplul Breda si Billy – cauta oriunde in alta parte decat in ei insisi. Se „zbat” in ziua lui Azi pentru a se dezamagi in cea a lui Maine, evitand cu tarie pe cea a lui Ieri. Este un spectacol al gandurilor spuse, neauzite de partener, dar avand ca martor drag – publicul. O destainuire calda si sincera, o tragi-comedie cu gust dulce-amar ca al cireselor de vara, iar urmatoarea reprezentatie are loc pe 10 aprilie de la ora 20.00.

Consiergo: Ce spectacole ai putea recomanda clientilor Consiergo?
Victoria: Din fericire exista spectacole bune si „vazubile” in Bucuresti. Dintre cele in care joc, pentru ca despre ele va pot vorbi in cunostinta de cauza, recomand: „Obiceiuri necurate”– regia: Mihai Constantin –  la Teatrul Bulandra, Sala Izvor; „Allegro, ma non troppo” – regia: Razvan Popa; „Vizita batranei doamne” – regia: Alexander Morfov; „Toti fiii mei” si „Barfe, zvonuri si minciuni” – regia: Ion Caramitru; „Scrisoarea” – regia: Horatiu Malaele; „Butoiul cu pulbere” – regia: Felix Alexa si evident „Eden” – regia: Cristina Giurgea, cele din urma fiind productii ale Teatrului National. Cel mai mult va recomand sa veniti la teatru!

350x240-1

Dr Oz

Miercuri, 25 mai, ora 9.00, Sala Palatului Bucuresti

Doctor Oz, cel mai cunoscut medic din lume, vine pentru prima oara in Romania si sutine o conferinta despre sanatate potrivita pentru intreaga familie. Nu ratati sansa de a va intalni cu doctorul pe care Oprah Winfrey l-a recomandat ca fiind cel ce detine secretul sanatatii de fier. Sunt disponibile mai multe tipuri de bilete: de la simplul tichet de intrare, pana la cel ce va ofera ocazia de a lua masa impreuna cu Doctor Oz. Conferinta se va desfasura in limba engleza, insa se poate beneficia de traducere in limba romana.

9-site

BRD Nastase Tiriac Trophy

18 – 24 aprilie, la Arenele Romane Bucuresti

Turneul BRD Nastase Tiriac Trophy va marca inca un eveniment notabil in care se reunesc cele mai importante nume ale momentului din circuitul profesionist de tenis: Fernando Verdasco, Ivo Karlovic, Marcos Baghdatis, Guillermo Garcia – Lopez, Guido Pella sau Lukas Rasol. Romanii Horia Tecau si Florin Mergea vor face echipa la jocurile de dublu. In pauzele dintre meciuri publicul are parte de intalniri cu jucatorii, sesiuni de autografe, tennis corners, multe surprize si este un eveniment potrivit pentru intreaga familie.

2-site

Dracula on Ice

Miercuri, 6 aprilie, ora 20.00, Sala Palatului Bucuresti
Vineri, 8 aprilie, ora 20.00, Sala Palatului Cluj-Napoca

Orasul Bucuresti va gazdui premiera mondiala a spectacolului “Dracula on Ice”, unul dintre cele mai inedite de anul acesta. Bazat pe nemuritoarea poveste a lui Bram Stoker, acest spectacol se lauda cu o distributie de exceptie de campioni olimpici la patinaj – Tomas Verner, Surya Bonaly si Phillippe Candeloro intr-un decor spectaculos cu vampiri ce zboara deasupra ringului de dans si multe efecte speciale ce recreeaza atmosfera celebrei legende pe un fundal muzical.

5-site

“Ucenicul Vrajitor”

Duminica, 9 aprilie, ora 19.30, Sala Studio, Teatrul National Bucuresti

Despre spectacolul “Ucenicul Vrajitor” a lui Radu Gheorghe, Horatiu Malaele spune asa: “Starea de gratie a actorului este improvizatia. Un artist nepereche intr-un spectacol unic.” Alaturi de actorul si regizorul Radu Gheorghe se afla Orchestra Simfonica Bucuresti, iar publicul il va putea admira in ipostaza de dirijor, instrumentist, clown muzical, actor, maestru de ceremonii. Este un eveniment cultural cu impact pozitiv asupra oricarei categorii de varsta, cu umor de buna calitate. Nu trebuie ratat!

3-site

“Mobila si Durere”

13, 14, 24 aprilie, ora 19.00, Centrul Cultural European pentru UNESCO Nicolae Balcescu

Trupa de teatru a regizorului Victor Ioan Frunza (premiat anul acesta de consiliul UNITER) s-a facut inca o data remarcata pentru starea lor ludica si meticulozitatea pentru cuvant prin piesa “Mobila si durere” de T. Maziul, in regia Victor Ioan Frunza. “Rasul comediilor lui Mazilu poate face sa se increteasca pielea si sa se zburleasca parul”. Actiunea spectacolului, pe durata a 2 ore si 30 de minute, se desfasoara intr-un “mobilier magic” si ingenios ce stimuleaza imaginatia tuturor.

7-site

“Visul unei nopti de vara”

Duminica, 3 aprilie, ora 19.00, Sala Mare, Teatrul National Bucuresti

Regizorul Petrika Ionesco a semnat de curand o productie Shakespeare unica in Romania prin fantezia sa. Este vorba despre spectacolul “Visul unei nopti de vara” jucat in Sala Mare a Teatrului National Bucuresti cu o distributie la fel de mare si de uimitoare: Maia Morgenstern/Daniela Nane, Marius Bodochi, Mihai Constantin, Gheorghe Ifrim, Istvan Teglas si multi altii. O opera rock ca o feerie ce merita vazuta si apreciata, insa nu este recomandat copiilor sub 14 ani. 

6-site

“Voces”

Marti, 12 aprilie, ora 19.00, Sala Radio Bucuresti

Cvartetul de coarde “Voces” , ansamblul muzical cu cea mai lunga traditie din Romania, parte a Orchestrelor si Corurilor Radio, va sustine un recital Haydn. Acest compozitor de geniu al formelor perfecte in muzica, a fost unul dintre cei mai prolifici muzicieni ai tuturor timpurilor, iar cvartetul “Voces” se remarca prin talentul interpretativ de exceptie al muzicienilor ce compun ansamblul, dovada sunt multiplele premii obtinute in intreaga lume si cele peste 50 de albume inregistrate si notorietatea sa

1-site

“Stradivarius pentru Rosia Montana”

Luni, 18 aprilie, ora 20.00, Ateneul Roman Bucuresti

Violonistul Razvan Stoica si pianista Andreea Stoica vor sustine un eveniment unic ce onoreaza Ziua Internationala a Siturilor si Monumentelor UNESCO si includerea Rosiei Montane pe lista pentru patrimoniul universal. Acest eveniment are o incarcatura emotionala deosebita datorita locului in care se tine, a scopului sau, dar si a intrumentelor folosite – celebrele viori Stradivarius despre care se spune ca atunci cand una canta, celelalte vibreaza in cutiile lor. Se anunta o seara atemporala, clasica, sublima la Ateneul Roman.

8-site

“Gala Premiilor de Jazz”

Duminica, 3 aprilie, Hard Rock Cafe Bucuresti

Premiile Muza sau “Gala Premiilor de Jazz 2016″ sunt un adevarat festival intr-o singura seara de gala si reunesc muzicienti experimentati ca A. G. Weinberger, maestrul saxofonist Constantin Iridon, pianistul Sorin Zlat si tineri muzicieni castigatori ai festivalului de jazz din lume: Julie Pardau, Robert Patai, Casual Band, Werther Project, C.A.L.I., Alex Musat, Ethnotic Project&Kiba Dachi Experience. Evenimentul va fi prezentat de Anca Romeci si realizat de Alexandru Sipa.

4-site

“Eden”

Duminica, 10 aprilie, ora 20.00, Teatrul National Bucuresti
Regizoarea Cristina Giurgea este dovada ca talentul si viziunea nu tin cont de varsta. Ultima premiera a Teatrului National Bucuresti, “Eden” este spectacolul-bijuterie contruit in mare de artisti tineri care isi inscriu cu succes numele in acest domeniu. Aceasta piesa vorbeste despre singuratatea vietii in cuplu, protagonistii devenind un fel de Adam si Eva ai zilelor noastre. Pe data de 10 aprilie la Sala Mica a Teatrului National de la ora 20.00 publicul asteapta cu nerabdare starea de catharsis a acestui spectacol. Din distributie fac parte Victoria Dicu, Silvian Valcu, masterclass Alexandru Darie.
350x240