Trufele, aceste ciuperci savurate de regalitate inca din perioada Romei Antice, sunt un treat exclusivist. Ce spui, te tenteaza o partida de vanatoare?

Pretul trufelor a ramas aproape la fel de ridicat de-a lungul secolelor, desi, acum, sunt mai usor de achizitionat. Un kilogram de trufe costa mai mult de 2,500 euro.

Peste 100 de soiuri de trufe se pot gasi pe continentul nostru, insa cele mai ademenitoare se afla, ai ghicit, in Italia si Franta. Pamantul din jurul arborilor de stejar, pin, anin si castan este bogat in pretioasa captura!

“Périgord Truffle” sau “The Black Diamond of Provence” este unul dintre cele mai ravnite tipuri. Este cultivat, in principal, in Italia, Spania si Franta, momentele cele mai bune pentru cules fiind din noiembrie in martie, cu lunile ianuarie – februarie ca varf de sezon.

Varatica “Piedmont Truffle” sau “White Truffle from Alba” se poate gasi atat in Italia, cat si in Croatia. Aceasta are o aroma usoara de usturoi, spre deosebire de trufa neagra care impresioneaza printr-un flavour pamantiu.

San Miniato este o localitate din Toscana, aproape de Pisa, unde “expeditia” dureaza o zi intreaga. Familia care se ocupa de aceasta experienta iti va explica intai ce inseamna trufele, apoi, alaturi de cainii special dresati, vanatoarea poate sa inceapa. Dupa-masa se incheie cu o vizita la o podgorie locala si un moment de delectare cu delicatese ce au ca ingredient “vedeta” aceasta ciuperca plina de savoare!

vanatoare trufe europa - concierge

Vei adora “diamantul negru” dupa o zi in San Giovanni d’Asso! Situat in provincia Siena, oraselul italian iti ofera ocazia unui tur ghidat prin locurile pline de trufe din zona, o incursiune in traditia culinara toscana si pranzul la Osteria delle Crete, unde vei gusta din pastele tagliolini homemade.

Franta te imbie cu un festival al trufelor la inceput de februarie, in Dordogne. Plimbari alaturi de truficultori, degustari de preparate locale, expozitii si targuri tematice? Merita sa experimentezi o zi french à la campagne!

Alege o destinatie de truffle hunting si haide sa conturam impreuna experienta la care ai visat!